Cykla genom USA och dokumentera med skrivböcker

Att cykla är riktigt skönt och uppfriskande, många gör det för motionens skull, andra för ta sig mellan punkt A och B och vissa gör det för att upptäcka världen. Att upptäcka världen har vi redan skrivit om när vi skrev om Europas Iron Curtain trail, som är 400 kilometer lång och går från Norra Norge till Bulgarien.

Nu vill vi berätta om en annan cykelrutt som ni bör testa, en som går genom en av USAs 50 delstater. Totalt har USA ett cykelvägssystem som sträcker sig 12381 miles (19925 kilometer) och genom 25 delstater och District of Columbia, från Alaska i norr till Florida i söder. Den kortaste cykelvägen är på ynka 4 miles (nästan 6,5 kilometer) och går på U.S. Bicycle Route 50 i District of Columbia, men den längsta är på hela 585 miles (nästan 941,5 kilometer) och går på U.S. Bicycle Route 45 i Minnesota. Cykelturen på U.S. Bicycle Route 45 kallas för Mississippi River Trail och går som namnet antyder längs Mississippifloden. Rutten startar i Itasca State Park i Minnesota och slutar vid gränsen till Iowa i söder. Rutten är perfekt för de som gillar att cykla i skogar, genom fält, och i städer. Utöver längden är cykelvägen utmanande då den har branta klättringar. Rutten är fylld med natursköna vyer som är
värda att dokumentera i foton eller skrivböcker.

För er som inte kan vara borta från hemmet av olika anledningar, finns det numera en självvattnande kruka, så vattnande av växter behöver inte vara en anledning till att stanna hemma.

Så ta chansen och upplev den nya världen på cykel.